sâmbătă, 8 ianuarie 2011

CHIFTELUŢE

INGREDIENTE:
½ Kg carne de vită tocată
o ceapă
un ou
jumătate de legătură de pătrunjel
2 linguri de ulei
o căpăţână usturoi
condimente (sare, piper, cimbru, boia de ardei etc)
3 felii de pâine un pic veche

MOD DE PREPARARE:
Se curăţă ceapa şi se dă prin răzătoare, usturoiul este şi el curăţat şi pisat iar pâinea este înmuiată pentru o clipă în apă rece şi se stoarce bine după care se fărâmiţează foarte fin, se toacă mărunt pătrunjelul.
Întru-un vas adânc se pune carnea peste care se adaugă toate ingredientele şi se amestecă foarte bine, se condimentează după gust pentru ca toate aromele să se combine cât mai bine se acoperă vasul cu o folie şi se dă la frigider pentru câteva ore.
Se înfierbântă tigaia cu ulei de prăjit din belşug şi imediat se aşeză chiftelele unele lângă altele, câte încap, se prăjesc pe ambele părţi circa 10 minute, până capătă o culoare maronie.
Dacă ţinem la silueta noastră putem să le coacem fie la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi un pic de ulei sau pe grătar.

Niciun comentariu: