vineri, 15 aprilie 2011

Supă-cremă de linte/Mercimek Çorbası

INGREDIENTE:
2 pahare cu linte roşie
5 pahare cu apă
2 cepe
un morcov
o ceşcuţă mică de ulei
o lingură de pastă de tomate
o linguriţă de boia dulce de ardei
condimente după gust
MOD DE PREPARARE:
Morcovul şi ceapa sunt curăţate şi tocate foarte mărunt, după care se călesc în puţin ulei. Se adaugă pasta de tomate şi lintea bine spălată şi curăţată.
Peste aceste ingrediente se adaugă apa fiartă şi se lasă la fiert circa 10-15 minute. Dacă lintea este fiartă se dau toate ingredientele fie printr-o strecurătoare fie se pasează cu ajutorul unui blender. Se condimentează după gust şi se mai lasă pe foc până dă în primul clocot.
Când o servim putem adăuga deasupra frunze de mentă uscată şi zeamă de lămâie. Este foarte săţioasă şi gustoasă mai ales dacă o mâncăm alături de lipie, ceapă şi un ardei iute.
 

5 comentarii:

Alice spunea...

Te aşteaptă un premiu la mine pe blog...îl meriţi!!Pupici

Laurentiu spunea...

Buna ziua,

Vreau sa incerc reteta de supa-crema de linte.N-am mai gatit linte iar referitor la timpul de fierbere am auzit diverse pareri. In reteta prezentata mai sus, 10-15 minute este timpul total de fierbere al lintei sau era prefiarta in vre-un fel ? Ce fel de linte ai folosit ?

Multumesc

Nil spunea...

eu folosesc linea rosie. am observat ca timpul de fierbere difera de la marca la marca, lintea din turcia fierbe foarte repede adica in 15 min este gata, lintea de la noi fierbe un pic mai greu

aparat anticelulitic spunea...

Felicitari pentru reteta, ador supa de linte.

Anonim spunea...

ciok guzell
foaret buna supa o fac mereu .e sanatoasa gustoasa si usor de facut